50 jaar

50 jarig bestaan Badminton Club De Tunnel

HEINENOORD – Het is feest in Heinenoord!

De oudste badmintonvereniging van de Hoeksche Waard bestaat op 1 september 50 jaar. Op 9 september aanstaande wordt stilgestaan bij dit heugelijke feit met een handicaptoernooi en een feestavond voor de leden.

Er zal die avond ruim gelegenheid zijn om vele oude en dierbare herinneringen op te halen onder het genot van een hapje en een drankje. BC De Tunnel is officieel opgericht op 1 september 1967, maar voordien werd al tijdelijk gebruik gemaakt van de sporthal van het Barendrechtse “The Flying Shuttle”. De leden van het eerste uur hebben hun shuttles geslagen in de sporthal van de openbare school aan de Sluisendijk. Een nostalgische periode, zeer herkenbaar voor beginnende verenigingen eind jaren zestig: sporten zonder douche, een lekkend plafond, zelf meegenomen consumpties en ‘s winters in de kou met z’n allen rond de zwarte potkachel. 

Een verbetering van de accommodatie werd gevonden in gymzaal De Korenschoof (1974). Hier zijn ook de eerste wedstrijden gespeeld van de recreatieve Hoeksche Waard Competitie en later ook de districtscompetitie van Zuid-Holland en is tevens aanzet gegeven voor het organiseren van gezamenlijke uitjes en andere nevenactiviteiten, zoals deelname aan de destijds populaire Zeskamp. Toen het verenigingsleven helemaal opbloeide eind jaren zeventig en begin jaren tachtig, groeide onze club definitief uit zijn jasje (op gegeven moment waren er zelfs 130 leden en 11 competitieteams) en werd uitgeweken naar een grotere locatie in sporthal De Tienvoet (1983), waar we twee speelavonden hadden. Op dit moment heeft BC De Tunnel weliswaar een bescheiden ledenaantal, maar….. wat belangrijker is: er heerst bij ons een gezellige en sociale sfeer waar ieder lid zich goed bij voelt. 
Er is gelegenheid om te spelen op donderdag van 19.30 uur tot 22.30 uur en voor de fanatiekelingen: we nemen deel aan de Hoeksche Waard Competitie. Alom bekend is ons jaarlijks recreatieve seniorentoernooi in oktober. We zoeken op dit moment nog enthousiaste nieuwe leden vanaf 14 jaar, dus schroom niet om een keertje langs te komen en zelf een shuttle te slaan. We hebben al jaren een vermaard systeem om ieder nieuw lid jong/oud, beginnend of al wat geoefender welkom te heten en direct in te passen en op z’n gemak te laten voelen! Wees welkom en wellicht tot ziens!